Aktuelt

Følg med på kva som foregår.

Min Gat for nye Ålesund

Skodje Foto PederOttoDybvikFra 16.desember tar vi i bruk GAT for den nye kommunen, men bare for noen. Dette gjelder dem som har benyttet systemet frem til nå og dem innen helse, botjenester, rus og psykiatri som tidligere har benyttet Visma. Her får dere mer informasjon.

GAT skal være ressursstyringsprogram for nye Ålesund. Det vil si at arbeidstiden til den enkelte skal være registrert her, både når det kommer til personer som arbeider i turnus og personer som er dagarbeidere og som har fleksavtale.  I GAT registreres også all variabel lønn og alt fravær. MinGat er ansattportalen for dette systemet og skal etterhvert benyttes av alle ansatte.  

Hva bruker du MinGat til?

MinGat benyttes til å:  Stemple inn og ut for ansatte med fleksitid, registrere forespørsler og fritid (eks. ferie, velferdspermisjon, avspasering osv), signere for egenmeldinger både for egen og barns sykdom, signere timelister, registrere tilgjengelighet, «shopping» av vakter osv.

Mange ansatte er kjent med bruken av MinGat og funksjonene vil være de samme som tidligere. I personalhåndboken for nye Ålesund kommune, vil kursdokumentasjon for GAT være tilgjengelig. Der finner en blant annet brukerveileder for MinGat.

Det skjer 16. desember!

Fra 16.12.19 tar vi i bruk GAT for den nye kommunen, men bare for dem som har benyttet systemet frem til nå. For de som har brukt MinGat i nåværende kommuner, vil dette medføre at MinGat-portalen som har vært i bruk frem til den 15. desember, erstattes av en ny MinGat den 16. desember.

Den nye portalen vil være tilgjengelig på nettadressen : https://mingat.alesund.kommune.no

Unntak

Frem til nyttår er det kun ansatte som tidligere har benyttet MinGat, som videreføres i den nye – med unntak av virksomheter innenfor helse, botjenester, rus og psykiatri som tidligere har benyttet Visma Ressursstyring og Visma MinVakt. Disse nye virksomhetene har fått opplæring og informasjon om MinGat. Virksomheter som skal benytte GAT, men som ikke har fått opplæring ennå, vil få fortløpende opplæring utover vinteren og våren 2020.
I forbindelse med at vi får en ny MinGat, må alle ansatte sørge for ajourføring av gammel MinGat. Det må også foretas noen registreringer i den nye MinGat,

I gammel MinGat

Sørg for at du ikke har noen varsler eller påminnelser som ikke er håndtert. Dette kan gjelde usignerte egenmeldinger, timelister osv. Disse eventuelle u-håndterte påminnelsene må ajourføres innen 15.12.19.

I ny MinGat

Brukeridenten din er den samme som du benytter ved pålogging i andre systemer. Noen har fått ny brukerident, og skal ha fått denne distribuert fra IT.

Ved første gangs pålogging er brukeridenten også passord. Det vil si at hvis at hvis brukeridenten din er HEI vil påloggingen være slik:
Brukernavn: HEI
Passord: HEI

paloggingGAT
 
Første gang du logger på vil du få beskjed om å opprette ditt eget personlige passord.
MinGat er nå helt blank. Det vil si at kontaktinformasjonen din må registreres på nytt. Du finner heller ingen tidligere historikk (denne har lederen din tilgang til i GAT-produksjon en tid til).
Det er svært viktig at du registrerer kontaktinformasjonen din, pårørende samt barn hvor du har rett til å benytte egenmelding for sykt barn/barnepasser.
For å komme til din profil, trykker du på ikonet «MinGat» øverst i venstre hjørne. Videre trykker du på ikonet «profil»

GAT profil
Du skal så trykke på «Endre profil» før du utfører registreringer på fanen for «kontaktinfo,» «pårørende» og «barn.»

GAT kontaktI fanen for «kontaktinfo» er det svært viktig at du legger inn mobiltelefonnummeret ditt og krysser av for at du godtar SMS.

Om nettsida

På denne nettsida kan du følge med på bygginga av nye Ålesund kommune.

Org.nr. 920 415 288 

Kontakt

Postboks 1521, 6025 Ålesund
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.